Iconic Brand Experience

For those of us who grew up with the iconic blue Nivea tin can the Nivea House in Hamburg is bringing it all back. For the conversion of the traditional Prien House, the architect Klaus-Martin Hoffmann designed a clever store front consisting of blue acrylic panels hung from the ceiling in multiple layers to form a gigantic blue circle, replicating Nivea’s signature product at the core of the brand’s DNA.

Discreetly but present everywhere in the interior are the brand product colours blue and white. Light and dark floor coverings mark the routes and islands and guide the visitor while at the same time differentiating the individual zones.

Realized in 2006 and still powerful, an excellent example of good branded design.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: